Ingrediënten :
1 kg krielaardappelen met schil
1 kg winterpeen ( in grote reep)
500 gram ui ringen (aangebakken)
4 teentjes knofleek fijn gesneden.
100 gram geraspte kaas.
Provençaalse kruiden
Peper uit de molen
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze :
Kook de gewassen krielaardappelen gaar, en kneus ze met een vork of met de hand, zodat ze een beetje open scheuren.
Kook de wortelrepen beetgaar.
Bak de uienringen met de knoflook aan.
Vermeng alle ingrediënten met de kruiden, zout en een flinke scheut olijfolie, en verdeel dit in een ovenschaal.
De geraspte kaas over het geheel strooien.
Zet de schaal 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 220 graden.
Serveersuggestie :
Smaakt heerlijk met gegrilde kip en aioli.
Variatietip:
Smaakt ook heerlijk met plakjes rookworst door het geheel.