Skip to main content

Ingrediënten:

500 gram Gnocchi (koelvers)

300 gram Spinazie (vers, gewassen)

1 blikje Tomatenblokjes of 400 gram verse Tomaten (in blokjes gesneden)

150 gram Chorizo (in blokjes gesneden)

1 Ui (in blokjes gesneden)

1 bolletje Mozzarella (in plakken gesneden)

2 tenen Knoflook (gehakt)

1 eetlepel Italiaanse kruiden

Peper en Zout (naar smaak)

Pijnboompitten (geroosterd)

Verse basilicum

Bereidingswijze:

Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bak de chorizo zonder boter of olie aan in een grote pan.

Bak de ui en knoflook even mee.

Voeg de spinazie in gedeeltes toe, en roerbak deze tot het net gaar is.

Laat de spinazie mengsel uitlekken in een vergiet, en doe deze weer in de pan.

Roer de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden door de spinazie mengsel, en breng op smaak met peper en zout.

Het geheel even aan de kook brengen, en de gnocchi erdoor mengen.

Het geheel verdelen in een ovenschaal, en beleggen met mozzarella, en besprenkelen met wat olijfolie.

De gnocchi ongeveer in 15 minuten afbakken in de oven van 200°C.

Garneren met pijnboompitten en verse basilicum.

Variatietip:

Gebruik in plaats van de chorizo cashewnoten, amandelen en paprikapoeder.

Serveersuggestie:

Serveer de gnocchi met gemengde jonge bladsla.