Ingrediënten:
600 gr Runderpoulet(of doorregen runderlappen in blokjes gesneden)
100 gr rookspek.
3 grote uien (grof gesneden)
3 paprika’s (in blokjes gesneden)
2 eetlepels bloem
2 eetlepels paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
100 ml rode wijn
Bouillon
Peper/zout/Provençaalse kruiden.
Bladselderij
Bereidingswijze:
Het rundvlees kruiden met peper/zout, en met de bloem vermengen.
Het vlees bruin aanbakken in boter, rookspek meebakken.
De ui/paprika/knoflook meebakken.
Het paprikapoeder even meefruiten, tomatenpuree toevoegen, en afblussen met de wijn.
Provençaalse kruiden, en azijn toevoegen.
Bouillon toevoegen tot alles onderstaat.
Alles aan de kook brengen, en onder af en toe roeren, in ongeveer 2 uur heel zachtjes laten gaar sudderen.
Eventueel nog iets bijbinden met maïzena.
Voor het serveren fijngesneden bladselderij toevoegen.
Serveersuggestie:
met witte rijst en doperwten.