Ingrediënten:
250 gram zachte roomboter
250 gram lichte basterdsuiker
250 gram tarwebloem (gezeefd)
5 eieren (op kamertemperatuur)
2 theelepels kaneel
3 appel (in blokjes gesneden)
4 eetlepels rozijnen (gewassen)
4 eetlepels amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Klop de boter en suiker luchtig met een mixer, of in de keukenmachine.
Voeg op de middelhoge stand de eieren stuk voor stuk toe, en klop dit 1 minuut op de hoogste stand.
Roer het bloem en kaneel met een spatel in 3 delen door het beslag.
Roer de appel en rozijnen door het beslag.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal, en bestrooien het met amandelschaafsel..
Bak de Cake in een voorverwarmde oven van 170 °c in 30 minuten gouddbruin.
Serveersuggestie:
Heerlijk met halfgeslagen vanilleroom.
Variatietip:
Laat de appel en rozijnen even marineren in calvados.