Ingrediënten:
400 gram kipfilet (in reepjes gesneden)
2 prei (in ringen van 1 cm gesneden)
1 courgette (in blokjes gesneden)
1 dikke ui (gesnipperd)
2 cm gember (geraspt)
4 teentjes knoflook (geperst)
1/2 ananas (in blokjes gesneden)
1 blikje kokosmelk
2 theelepels kerriepoeder
1 rode peper (fijn gesneden)
Zout
Bereidingswijze:
Bak de kip licht bruin aan in iets olie.
Bak de prei, courgette en ui mee met de kip.
Voeg de knoflook, gember,rode peper, zout en kerriepoeder toe, en bak dit even mee.
Voeg de ananas en kokosmelk toe, breng het geheel aan de kook, en laat het nog 5 minuten door sudderen.
Serveersuggestie:
Serveer de curry met gele rijst en komkommer.
Variatietip:
Voor een vegetarische versie vervang de de kip voor tempeh.