Ingrediënten:
500 gram Kippenpoulet
1 Groene paprika (in blokjes gesneden)
1 Zoete aardappel/Bataat (in blokjes gesneden)
150 gram Witte kool (fijn gesneden)
1 ui (fijn gesnipperd)
2 Tomaten (in blokjes gesneden)
1/2 Prei (in ringen gesneden)
2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
2 theelepels Kerriepoeder
400 ml Groentebouillon
1 bosje Verse koriander
Bereidingswijze:
De kippenpoulet aanbakken tot het mooi goudbruin is, daarna de ui, paprika,en bataat meebakken.
Als dit geheel aangebakken is, de witte kool en prei meebakken.
Het knoflook en de kerriepoeder even mee fruiten.
Het geheel afblussen met de groentebouillon en laten inkoken, tot de zoete aardappel beetgaar is.
De tomatenblokjes en koriander toevoegen, en nog even 1 minuut doorverwarmen.
Eventueel het vocht iets bijbinden met maizena of allesbinder.
Serveersuggestie:
Serveer de Diri Ak Pwa met een mix van rijst, bruine bonen, mais en peterselie.