ingrediënten:
500 gram kipfilet (in grove repen gesneden)
2 eieren (losgeklopt)
2 eetlepels yoghurt
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels kerrypoeder
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel chili poeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel zout.
100 gram tarwebloem
200 gram Cornflakes (wat fijngeknepen met de handen)
Bereidingswijze:
Roer de kruiden, ei, yoghurt en zout doorelkaar, en laat de kip hierin minimaal 2 uur marineren.
Haal de kipstukjes uit de marinade, en wentel deze doe de bloem.
Haal de gebloemde kipstukjes door de overgebleven marinade, en paneer deze met de cornflakes.
Bak de kip goudbruin in de frituurpan (ongeveer 4 minuten op 175°C).
Dit recept is ook geschikt voor de airfryer, oven of koekenpan (de bereidingstijd zal dan iets langer zijn)
Serveersuggestie:
Serveer de Crispy Chicken met ovenaardappeltjes, gemengde sla, coleslaw, en Sweet Chilysaus.
Ook heerlijk bij de borrel.