Ingrediënten Cake :
400 gram wortelen (geraspt)
5 eieren
250 ml zonnebloem olie
250 gram lichte basterdsuiker
250 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
In plaats van bloem en bakpoeder kan er ook zelfrijzend bakmeel gebruikt worden.
3 theelepels koek- of speculaaskruiden.
Geraspte schil van 1/2 sinaasappel.
Ingrediënten frosting :
200 gram roomkaas
100 gram zachte roomboter
2 eetlepels citroensap
80 gram poedersuiker.
Bereidingswijze Cake :
Meng de eieren, suiker en zonnebloem olie tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder en kruiden toe, en roer het tot een glad beslag.
Roer de sinaasappelschil en wortel door het beslag, en doe het in een met bakpapier beklede springvorm of bakblik.
Bak de Cake ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
Bereidingswijze Frosting:
Klop de boter romig, en roer de roomkaas, citroensap en poedersuiker erdoor tot een zachte gladde massa
.
Afwerking :
Snij de cake (als deze is afgekoeld) doormidden, en besmeer de onderste gedeelte met de helft van de frosting.
Leg het bovenste gedeelte weer op de onderste laag, en besmeer deze met de rest van de frosting.
Variatietip :
Meng wat rozijnen en walnoten door het beslag.