Skip to main content

Ingrediënten:

250 gram magere kwark

250 gram vanillevla

2 elstar appels (in partjes gesneden)

250 gram gepureerde abrikozen (of abrikozensaus)

50 gram bitterkoekjes (verkruimeld)

50 gram lichte basterdsuiker

blaadjes mint

kaneel

Bereidingswijze:

De appelpartjes in de suiker drukken, en op bakpapier op 260°C karamelliseren, of met een brandertje.

De vla, kwark en kaneel met elkaar mengen.

De bitterkoekjes 8 minuten in de oven bakken op 180°C, en verkruimelen.

Alles portioneren op een bordje, en afgarneren met een blaadje mint.

Dit recept Is voor 5 personen.

Info:

Dit dessert is in 2013 bekroond met de “Gouden Dessertlepel” van Campina, voor “Het beste menu van de zorg”

http://www.distrivers.nl/hetbestemenuvandezorg

Created by Stef Oost & Yvonne Keyner.