Skip to main content

Ingrediënten:

200 gram bulgur ongekookt

1 aubergine (in blokjes gesneden)

1 courgette (in blokjes gesneden)

I rode paprika (in blokjes gesneden)

1 rode ui (in blokjes gesneden)

200 gram noten (amandelen, casewnoten of gemengde noten) grof gehakt

80 gram rozijnen

2 tenen knoflook (gehakt)

Ras el hanout

Komijnzaad

Peper&zout

Limoensap

Koreander of bladselderij

Bereidingswijze:

Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Fruit de ui aan, en voeg de rest van de groenten en de knoflook toe om te roerbakken.

Voeg de kruiden, limoensap en zout naar smaak toe.

Voeg de noten, rozijnen en bulgur toe, en meng alles goed door elkaar.

Voeg op het laatst de verse Koreander of bladselderij toe.

Serveersuggestie:

Serveer de Bulgur met komkommer, Ijsbergsla en Griekse yoghurt (op smaak gebracht met knoflook. Peper, zout en olijfolie).