Skip to main content

Ingrediënten:

50 gram b0ter

60 gram bloem

1 sjalot (fijn gesneden)

800 ml koude bouillon (groente of kip)

200 ml kookroom

250 gram champignons (in plakjes gesneden en geblancheerd)

4 hard gekookte eieren (2x door de eiersnijder zodat er blokjes ontstaan)

2 bosuien (in ringen gesneden)

Peterselie & Bladselderij (fijn gesneden)

peper, zout, foelie & oregano (naar smaak)

 

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pan, fruit de sjalot mee en voeg de bloem toe.

Gaar de Roux (boter/bloemmengsel) onder voortdurend roeren op laag vuur (ongeveer 2 minuten)

Haal de pan van het vuur, voeg de bouillon toe en toer met een garde tot alle roux is opgelost.

Breng de soep al roerende aan de kook en laat een minuutje zachtjes doorkoken en voeg de kookroom toe.

Breng op smaak met peper, zout, oregano, tijm en foelie.

Voeg als laatste de eieren, bosui, peterselie & bladselderij toe.

 

Variatietip:

Voeg extra gebakken rookspekjes en croutons toe aan de soep.