Skip to main content

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade

250 gram roomboter

6 eieren (op kamertemperatuur.

200 gram lichte basterdsuiker

220 gram tarwebloem

30 gram cacaopoeder

Snufje zout

1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

De boter, chocolade met de suiker al roerende au Bain Marie smelten.

Klop de eieren goed los door de chocolademengsel.

Roer de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder door de chocolade mengsel, tot er een mooie gladde beslag ontstaat.

Doe het beslag in een passende rechthoekige bakvorm, die bekleed is met bakpapier.

Bak de brownie in 35 Minuten in het midden van de oven op 175°C.

Serveersuggestie:

Serveer de brownie met een lekkere verse toef slagroom.

Variatietip:

Voeg wat noten, chocolade en/of chocoladestukjes toe aan het beslag.

Wil je een meer sticky brownie, doe dan geen bakpoeder bij het beslag.

Roer de suiker erdoor, en