Skip to main content

Ingrediënten deeg:

500 gram tarwebloem

7 gram gedroogde gist

320 gram water

1 theelepelsuiker

1/2 theelepel zout

Ingrediënten vulling:

400 gram kippengehakt

1 ui (fijn gesnipperd)

2 rode of groene pepers (fijn gesneden)

1 klein bosje platte peterselie (fijn gesneden)

4 tenen knoflook (fijn gesneden)

2 cm gember (fijn gesneden)

1 theelepel pindakaas

1 theelepel appelstroop

1 eetlepel sojasaus

1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine, en kneed het tot er een mooie deeg ontstaat.

Maak er een strakke bol van, en laat het afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Bak de kippengehakt rul, en voeg de ui, knoflook, pepers en gember toe.

Voeg de pindakaas, appelstroop, zout en sojasaus toe, en bak het zo droog mogelijk.

Voeg de peterselie toe, en laat in een vergiet het overtollige vocht/vet aflopen.

Sla het deeg plat, en kneed het tot alle lucht er uit is. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken, en vorm hier balletjes van.

Sla de balletjes plat, doe er de vulling in, en vouw ze dicht, en maak er weer mooie balletjes van.

Leg de gevulde balletjes in een met bakpapier(gaatjes inprikken) beklede stoommandje, en laat ze nog ongeveer 40 minuten op een warme plek rijzen.

Zet het stoommandje op een pan met kokend water, en stoom ze in 20 minuten gaar.

Afhankelijk van de grootte van het stoommandje, kan het aantal bapao’s wat erin past variëren.

In plaats van een stoommandje, kun je ook een vergiet gebruiken.

Serveersugestie:

Serveer de bapao met sweet chilisaus, of voor de echte diehards Srirachasaus.

Variatietip:

Je kunt in plaats van kip ook rundergehakt of gehakte cashewnoten gebruiken.