Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
2 uien (fijn gesnipperd)
1 Paprika (in blokjes gesneden)
2 teentjes knoflook (geperst of gesneden)
1 blik tomatenstukjes
1 blikje tomatenpuree
500 ml water
Peper/zout/Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
Bak de uien met de paprika aan tot ze een beetje kleur krijgen.
Voeg de gehakt en knoflook toe, en bak deze rul mee.
Voeg de kruiden, tomatenpuree en tomatenstukjes toe en laat dit 5 minuten meebakken.
Water toevoegen (bouillon is ook lekker)
En laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorpruttelen.
Serveersuggestie:
Met deze saus kun je pasta verrijken, maar je kunt er ook lasagne mee maken.
Variatietip:
Je kunt met deze saus eindeloos variëren, door ingrediënten toe te voegen. Bijvoorbeeld rookspek, champignons, wortel, wijn, room, etc.