Ingrediënten:
1 kg Aardappelblokjes (beetgaar)
1 bloemkool (in kleine roosjes gesneden)
1 rode (in ringen gesneden)
200 gram hazelnoten (gehakt)
1 á 2 theelepels kerriepoeder
1/4 ijsbergsla (fijn gesneden)
Peper/zout/rozemarijn
Bereidingswijze:
Bak de bloemkoolroosjes langzaam in boter of olijfolie, tot ze mooi van kleur, en beetgaar zijn.
Voeg dan de uienringen toe en bak dit nog even mee, tor ze glazig zijn.
Breng op smaak met kerriepoeder, peper, zout en rozemarijn.
Doe de Aardappelblokjes met het bloemkoolmengsel en ijsbergsla doorelkaar in een ingevette bakblik.
Bestrooi met de hazelnoten, en besprenkel met olijfolie.
Doe de schotel ±30 minuten op 180°c in de oven.
Variatietip::
Je kan de aan deze schotel ook rookspekjes toevoegen, of bestrooien met geraspte kaas.
Serveersuggestie:
De bloemkoolschotel smaakt heerlijk met gegrilde casselerrib.