Ingrediënten:
400 gr biefstuk in reepjes gesneden, gemarineerd met chinese kruiden en ketjap
200 gr sugar snaps of peultjes
1 rode paprika in blokjes gesneden
100 gr oesterzwammen in reepjes gesneden
1 rode ui in ringen gesneden
100 gr taugé
50 ml sake
150 ml teriyakisaus
300 ml groentebouillon
100 gr cashewnoten
1 bosje koriander
400 gr eiermie
Bereidingswijze:
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
De biefreepjes op hoog vuur aanbakken in een wok-, of braadpan.
Paprika, ui en sugarsnaps toevoegen.
Oesterzwammen en taugé meebakken.
Afblussen met sake, vervolgens de teriyakisaus en bouillon toevoegen, en ± 4 minuten laten inkoken.
De teriyaki serveren met de eiermie, en afgarneren met de cashewnoten en koriander.
Variatietip:
Voor vegetariërs, vervang de biefreepjes door tempeh of tofu.