Skip to main content

Ingredienten:

1 hele Braadkuiken (ontdooid, afgespoeld en drooggedept)

2 eetlepels Vadouvan

2 eetlepels Paprikapoeder

1 eetlepel Oregano

1 theelepel zwarte gemalen Peper

2 eetlepels Grof zeezout

1 blikje Bier of frisdrank (wat je maar lekker vindt)

Bereidingswijze:

Meng alle kruiden en zout, en wrijf hiermee de kip van binnen en buiten in.

Zet de kip met de opening op een geopende blikje bier/fris.

Ovenbereiding:

Zet de kip met blik rechtop in een voorverwarmde oven van 160°C.

Laat de kip in ongeveer 1,5uur goudbruin en gaar worden.

Haal het blik eruit, en serveer de kip.

BBQ bereiding:

Zorg dat de bbq met deksel op ongeveer een temperatuur gehesen wordt van 150°C.

Zet de kip in een aluminum bakje op het rooster van de bbq.

Zorg ervoor dat de kip niet direct boven het houtskool staat.

Plaats de deksel op de bbq, en houd de temperatuur goed in de gaten.

Laat de kip in ongeveer 1,5uur goudbruin en gaar worden.

Verwijder het blik, en serveer de kip.

Serveersugestie:

Serveer de kip met een aardappel- of couscous salade en gemengde ijsbergsla.

Als dessert een heerlijke limoenkwark met basilicum.

http/chefstef.nl/limoenkwark-met-basilicum