Skip to main content

Ingrediënten

40 gram boter

2 eetlepels tarwebloem

1 à 2 theelepels kerriepoeder

250 ml melk

250 ml groentebouillon 

1/2 ui gesnipperd 

Bereidingswijze :

Smelt de boter, en laat hierin de ui zachtjes meefruiten.

De kerriepoeder toevoegen, en 1 minuut meefruiten ( mioteren ).

Voeg de bloem toe, en laat dit (boter/bloem=roux) 5 minuten op laag vuur al roerend gaar worden.

De pan van het vuur nemen, en met een garde de groentebouillon toevoegen dat de roux is opgelost.

Zet de pan weer op het vuur, en breng het geheel langzaam aan de kook, en laat dit 5 minuten doorkoken.

Als de saus te dik is, of je wilt soep makenvoeg dan nog iets meer bouillon toe.


Serveersuggestie;

Lekker door spitskool, of bij bloemkool.

Voor soep, voeg je ingrediënten toe die je lekker vindt.
Tip:
Voeg op het laatst iets room toe voor een extra lekkere saus.

In plaats van groentebouillon kun je ook melk gebruiken.