Ingrediënten cake:
250 gram bloem
250 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram suiker
5 eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
3 bananen ( gehalveerd, zonder schil)
Ingrediënten karamel:
100 gram basterdsuiker
100 gram roomboter
½ theelepel zout
Bereidingswijze:
Beleg een ovenschaal, of springvorm met bakpapier.
Karamel:
Verwarm de boter, suiker en zout voor de karamel in een pannetje, tot de suiker is opgelost en lichtbruin is.
Giet de karamel in de ovenschaal of springvorm, zodat de hele bodem is bedekt, en verdeel hierover de halve bananen met de snijkant naar beneden.
Cakebeslag:
Klop met een keukenmachine of handmixer de boter met suiker romig.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Meng de bloem, bakpoeder, kaneel. Zeef dit, en roer dit met een spatel luchtig door de boter/ei mengsel.
Doe het beslag over de bananen in de vorm, en strijk het glad.
Bak de Cake ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Als je hem in het midden prikt, en er zet geen beslag aan, dan is hij gaar.
Leg een snijplank of bord op de ovenschaal/springvorm en draai hem om, zodat de cake met de banaankant naar boven is.
Serveersugestie:
Serveer de cake met slagroom of zure room.
Variatietip:
Je kan deze omgekeerde cake in vele variaties maken. Probeer ook eens met appel, peer, rabarber, abrikozen, perziken, pruimen, etc.