Ingrediënten:
250 gram zachte boter
5 eieren (op kamertemperatuur)
250 gram suiker
2 middelgrote bananen (gepureerd)
300 gram amandelmeel
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
Geraspte kokos
Bereidingswijze :
Klop de boter met de suiker luchtig in de keukenmachine of met de handmixer.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe op de hoogste stand.
Roer met een spatel de amandelmeel, bakpoeder en kaneel luchtig door het boter mengsel.
Roer de bananenpuree door het beslag.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bestrooi het met de geraspte kokos.
Bak de cake in een matig warme oven met een temperatuur van 175°C in ±35 minuten gaar.
Serveersugestie :
Snijd de cake in stukken, besmeer deze met eventueel wat achtergehouden bananenpuree (met een beetje citroensap), en garneer met een toef slagoom en geraspte chocolade.