Skip to main content

Ingrediënten :

2 rijpe bananen

2 eieren

80 gram suiker

60 ml zonnebloemolie

200 gram tarwebloem

1 theelepel baking soda of 1 zakje bakpoeder

1 eetlepels citroensap

1 theelepel kaneel

3 eetlepels chocoladevlokken

Bereidingswijze:

Voor ongeveer 6 stuks.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Prak de bananen goed fijn met met een vork

Klop de eieren met suiker een beetje luchtig.

Voeg de geprakte bananen, zonnebloem olie, citroensap en kaneel toe aan de eiermengsel, en klop dit nog even goed door.

Roer de bloem en baking soda door het ei/ bananen mengsel.

Roer de chocoladevlokken door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes (3/4 vullen), en bak de muffins in ongeveer 25 minuten af, op 180°C.

Serveersugestie:

Serveer de muffins bij de koffie of thee met slagroom.

Variatietip:

Vervang de chocolade vlokken door blauwe bessen of gehakte noten.