Skip to main content

Ingrediënten: 

500 gram gedroogde witte bonen (24 uur laten weken)

500 gram rundergehakt

1 courgette (in blokjes gesneden)

1 gele paprika (in blokjes gesneden)

1 rode ui (in blokjes gesneden)

1 winterwortel (in blokjes gesneden)

500 ml bouillon

1 blikje tomatenstukjes

1 eetlepel paprikapoeder

2 tenen knoflook (geperst)

provencaalse kruiden, peper, zout

 

Bereidingswijze:

Kook de witte bonen gaar in water en zout in ongeveer 1 uur.

Bak het gehakt rul met de kruiden en knoflook.

Voeg de ui en de groentes toe en bak deze 5 minuten mee.

Blus af met de bouillon, en laat half inkoken tot de groentes beetgaar zijn.

Voeg de tomatenblokjes toe, en breng aan de kook.

Als laatste de witte bonen toevoegen, en nog even goed laten doortrekken.

 

Serveersuggestie:

Serveer deze bonenschotel met stokbrood, kruidenboter en verse ijsbergsla.