Ingrediënten:
1 kg speklappen (in reepjes gesneden)
Chinese kruiden (laos, sereh, djahe)
2 teentjes Knoflook (fijn gesneden)
Stukje Gember van 3cm (fijn gesneden)
4 eetlepels ketjap asin
2 eetlepels olie
750 ml bouillon
1 sjalot of kleine ui (fijn gesnipperd)
2 eetlepels Azijn
1 citroen (geperst)
50 gram bruine basterdsuiker
50 ml gembersiroop
100 ml ketjap manis
Bereidingswijze:
Marineer de spekreepjes met de ketjap asin, olie, knoflook, gember en Chinese Kruiden (minimaal 2 uur).
Bak de spekreepjes aan in wat olie tot ze mooi goudbruin zijn, en bak de sjalot nog even licht mee.
Voeg de rest van de ingrediënten bij het vlees, en laat dit onder af en toe roeren ± 30 minuten zachtjes sudderen.
Als de saus te dun is, kun je het nog eventueel bijbinden met maizena of allesbinder.
Serveersuggestie:
Serveren met witte rijst, sambalboontjes en atjar tjampoer.
Variatietip:
Ook heerlijk met gebakken spruitjes.