Ingrediënten:
4 appels geschild en in dunne partjes
1 theelepel kaneel
1 theelepel maizena
500 gram roomkaas naturel
125 gram zure room
150 gram suiker
3 eieren
Vanille essence (paar druppels)
100 gram havermout of muësli
50 gram boter of kokosolie
Bereidingswijze :
Smelt de boter/kokosolie in een pannetje, en roer de havermout/muësli erdoor, tot alles goed gemengd Is. Verdeel deze mengsel over de bodem (bodem bekleden met bakpapier) van een ingevette springvorm. Zet deze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
Men de roomkaas, zure room, suiker, vanille, maizena en kaneel met een garde goed glad. Voeg goed kloppend, èèn voor èèn de eieren toe aan de roomkaas mengsel.
Meng de appelpartjes nog met een beetje kaneel en suiker.
Verdeel na de10 minuten bakken van de bodem, de appelpartjes hierover.
Zet de oventemperatuur terug naar 140°C.
Vul de springvorm met de roomkaas mengsel.
Bak de Cheesecake in de oven op 140°c gedurende 70 minuten.
Laat de Cheesecake daarna 2 uur langzaam afkoelen in de oven, met de deur op een kier.
Zet daarna de Cheesecake een paar uur, of liever een nacht in de koelkast.
Variatietip:
Je kan deze taart ook maken van magere kwark.
Gebruik dan 500 gram kwark, 125 gram zure room, 4 eidooiers, 4 opgeklopte eiwitten, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel maizena, 150 gram suiker en vanille essence om de springvorm te vullen