Skip to main content

Ingrediënten : 

300 gram bloem

200 gram roomboter (in blokjes gesneden

100 gram suiker

1 ei

1/2 theelepel zout

6 pruimen ( ontpit, in 4en gesneden

6 appel ( geschild, in partjes gesneden)

50 gram suiker

1 theelepel kaneel

2 eetlepels honing

1 eetlepel vanille essence (of zakje vanillesuiker)

Bereidingswijze :

Maak van het bloem, boter, suiker,  ei en zout een homogene deeg, en leg het in de koelkast om te rusten.

Meng de honing en vanille essence door de pruimen, en het suiker met kaneel door de appelpartjes.

Haal ongeveer 150 gram van het deeg, en leg dit terug in de koelkast. Rol de rest van het deeg uit, zodat het in een springvorm van ongeveer 26 cm past, en bekleedt de ingevette bakvorm hiermee.

Vul de springvorm naar eigen inzicht met de appels en pruimen.

Het overgebleven deeg uit de koelkast met een grove rasp over de taart schaven.

De taart 55 minuten afbakken in een voorverwarmde oven, op 190º C.
Variatietip :

Strooi voor het afbakken gemalen hazelnoten over de vulling.
Serveersuggestie :

Heerlijk als hij nog een beetje lauwwarm is met een schepje crème fraiche aangemaakt met suiker, kaneel en calvados.