Ingrediënten:
5 plakken Bladerdeeg
1 theelepel Speculaaskruiden
2 eetlepels Bruine basterdsuiker
500 gram magere kwark
3 limoenen (uitgeperst)
100 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze:
Meng de speculaaskruiden met de bruine basterdsuiker.
Steek uit elke plak bladerdeeg 2 gelijke cirkels uit.
Maak 1 kant van de bladerdeegrondjes nat, en druk deze in de suiker/speculaaskruiden.
Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak deze af in een voorverwarmde oven in ±20 minuten op 200°C tot het mooie bolletjes zijn geworden, en laat deze afkoelen.
Klop de kwark met limoensap, en witte basterdsuiker luchtig op.
Maak aan de zijkant van de bladerdeeg bollen een gaatje, en spuit met behulp van een spuitzak het kwarkmengsel hierin.
Serveersuggestie:
Spuit een mooie rozet slagroom op de bollen, en rasp er een beetje limoenschil en/of chocolade over.